ДТП у Харкові: адвокати просять для Дронова вищу міру покарання

Читать на русском
У справі Зайцевої та Дронова по ДТП в Харкові суддя оголосив перерву до 14:00 19 лютого. Чи буде вирок.

Під час дебатів у Київському районному суді Харкова обвинувачений водій Volkswagen Геннадій Дронов відмовився виступити і замість нього виступ його адвокат.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Громадське».

Роковини ДТП в Харкові – шість смертей, винних немає. Гра з вогнем?18 жовтня 2017 року в Україні відбулася одна з найбільш резонансних аварій. У самому центрі Харкова автомобіль Lexus, за кермом якого була студентка Олена Зайцева, на великій швидкості зіткнувся на перехресті з Volkswagen Touareg

Адвокат пасажирки Lexus Марини Ковальової,Олена Цимбалістенко просила для Дронова найвищої міри покарання — 10 років позбавлення волі. За словами адвоката, «якщо Дронова не покарати, то «стрітрейсинг» на цьому перехресті продовжиться».

Водночас захисник Дронова Сергій Перепелиця виступив замість свого підзахисного, зазначивши, що його він виступить особисто під час останнього слова.

Адвокат заявив, що Дронов не «міг побачити з відстані 118 метрів, що Lexus їде з порушенням» та просив суд виправдати підзахисного. Інший адвокат Дронова — Андрій Гепалов — заявив, що саме швидкість Lеxus спричинила трагічні нслідки ДТП.

Захисниця Олени Зайцевої Юлія Козир просила відкласти судове засідання, щоб інші захисники могли бути присутніми на ньому.

Суддя Віктор Попрас оголосив перерву до 14:00 19 лютого.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб,ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.

За кермом Lexus перебувала 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Аналіз показав присутність у сечі Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП.

У травні стало відомо, що повторна експертиза не виявила опіати у фігурантки ДТП Зайцевої.

У грудні суд отримав висновок Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи, де вказано, що експерти знову не змогли визначити, чи була Зайцева під впливом опіатів у момент аварії.

Експертиза Дніпропетровського науково-дослідного інституту судово-медичних експертиз визначила, що автомобіль Зайцевої в середньому рухався зі швидкістю 106 км за годину.

Зайцева і водій Volkswagen Touareg Геннадій Дронов знаходяться під арештом вже більше року.

19 грудня суд продовжив їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави до 16 лютого 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: