ДТП у Харкові: відомі результати нової експертизи Зайцевої

Читать на русском
Експерти знову не змогли визначити, чи була фігурантка смертельної ДТП Олена Зайцева під впливом опіатів у момент аварії.

До суду надійшов висновок Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи, де вказано, що експерти знову не змогли визначити, чи була фігурантка смертельної ДТП Олена Зайцева під впливом опіатів у момент аварії.

Як пише «Слово і Діло», про це в Київському райсуді Харкова повідомила адвокат потерпілих Лариса Матвеєва, передає місцеве видання МГ «Об'єктив».

Роковини ДТП в Харкові – шість смертей, винних немає. Гра з вогнем?18 жовтня 2017 року в Україні відбулася одна з найбільш резонансних аварій. У самому центрі Харкова автомобіль Lexus, за кермом якого була студентка Олена Зайцева, на великій швидкості зіткнувся на перехресті з Volkswagen Touareg

За її словами, у висновку судово-медичної експертизи працівники Бюро вказали, що в них немає достатньо даних, щоб визначити, чи була Зайцева в момент ДТП під впливом опіатів. Також повідомляється, що Матвеєва звернулася до дисциплінарної комісії зі скаргою на прокурорів.

Адвокат вважає, що звинувачення неправильно кваліфікувало пом'якшувальні обставини провини Зайцевої, оскільки збитки потерпілим відшкодовані в повному обсязі, тому це не може пом'якшити її провину.

Зазначається, що суддя вирішив перенести засідання суду на 14:00 19 грудня, оскільки адвокат Дронова не зміг бути присутнім у суді, адже перебуває в лікарні.

Як повідомлялося, суд у справі смертельної ДТП у Харкові призначив додаткову експертизу щодо обвинуваченої Олени Зайцевої.

Раніше слідству не вдалося знайти лікаря-нарколога, яка обстежила Олену Зайцеву щодо наявності опіатів.

Увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло й від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар і перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 людей, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Згодом у лікарні померла ще одна постраждала в аварії. За кермом Lexus перебувала 20-річна дочка харківського бізнесмена Олена Зайцева. Аналіз показав наявність у сечі Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП.

Повторна експертиза не виявила опіатів у Зайцевої.

6 грудня, за висновками експертиз у справі про ДТП у Харкові, в організмі Зайцевої виявили речовини, які містять кодеїн. У МОЗ також підтвердили, що Зайцева була під дією наркотичних речовин.

На одному із засідань Зайцева визнала свою провину в скоєнні ДТП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: