Супрун розповіла, як розблокувати роботу МОЗ

Читать на русском
В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у середу, 13 лютого, поїде до Кабміну для того, щоб розблокувати роботу МОЗ.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в середу, 13 лютого, поїде до Кабміну для того, щоб розблокувати роботу МОЗ.

Як пише «Слово і Діло», про це вона повідомила на брифінгу.

Які теми хвилюють в.о. міністра охорони здоров'я СупрунУляна Супрун за більш ніж два роки виконала лише третину своїх обіцянок. Її улюблена тема – забезпечення ліками та вакцинами.

Супрун нагадала, що Окружний адмінсуд досі не виніс рішення щодо клопотання Кабміну про скасування тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

Супрун також додала, що відразу після брифінгу поїде в Кабмін, щоб вирішити питання розблокування діяльності МОЗ.

Заступниця міністра охорони здоров'я Ольга Стефанишина заявила, що через блокування роботи МОЗ страждають хворі. Вона пояснила, що наразі МОЗ не може завезти до регіонів ліки для онкохворих, при тому що є ліки, які мають дуже короткий термін придатності.

Нагадаємо, 5 лютого Окружний адмінсуд Києва тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я, частково задовольнивши позов нардепа Ігоря Мосійчука, одним із аргументів якого було наявність у Супрун громадянства США.

Члени Кабінету міністрів висловили підтримку Супрун та її реформам.

12 лютого суд щодо тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я пішов до нарадчої кімнати ухвалювати рішення.

15 лютого суд розгляне позов Мосійчука по суті, вирішивши, чи законно Супрун обіймає посаду в. о. міністра.

У 2013 році американка з діаспори Уляна Супрун із чоловіком приїхала до України. 11 липня 2015 року Порошенко підписав укази про прийняття до громадянства України подружжя Уляни та Марка Супрунів.

27 липня 2016 року Кабмін призначив Уляну Супрун в. о. міністра охорони здоров'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: