Відсторонення Супрун: у чому прорахувались ініціатори та чи призначать її міністром

Читать на русском
Василь Яблонськийполітолог
Володимир Цибулькополітолог

Рішення щодо Супрун вийшло далеко за межі кабінетних і навіть судових рішень, ситуація отримала широкий розголос. У цьому трохи прорахувались ініціатори.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Василь Яблонський, оцінюючи ухвалу суду щодо Уляни Супрун та клопотання про скасування заборони Супрун бути в. о. голови МОЗ.

«Ті, хто ініціював це рішення, трохи прорахувалися. Вони були переконані, що є високий градус невдоволення реформою й такий крок буде підтриманий громадськістю. Однак громадськість, навпаки, особливо його активна частина, почала активний процес на підтримку Супрун, оскільки всі чудово розуміють, хто хоче розуміти, що це реальні кроки з припинення певних корупційних схем у фармацевтичній та медичній галузі», – зазначив Яблонський.

Крім того, вже було роз’яснення суду з приводу того, що Супрун не заборонено виконувати обов’язки в частині підпису документів, наприклад, уточнив він.

«Тобто суть у тому, що є розуміння того, що рішення більш ніж неоднозначне», – підкреслив політолог.

Щодо призначення Супрун на посаду міністра, то, за його словами, цілком можливо, що таке рішення буде. Однак у цій ситуації, як притаманно українській політиці, багато чого є непублічним з різних причин.

Як українці оцінюють медреформу: більш ніж половина пацієнтів не задоволені професіоналізмом лікарівЗраду чи перемогу принесла українцям медична реформа, спробували з’ясувати соціологи. Але наші люди, здається, ще остаточно не розібралися.

«Цілком імовірно, що включатимуться досить впливові зацікавлені політичні персони, які мають інтереси у цій сфері, й намагатимуться вплинути на подальший перебіг подій», – додав він.

«Не можна стверджувати поки, що ймовірність призначення Супрун на посаду міністра є високою, але вона є. Просто ситуація політичнох турбулентності завжди підкидає різні несподіванки. Натомість якісь очевидні речі можуть проходити або не проходити в парламенті через певні домовленості», – резюмував Василь Яблонський.

Своєю чергою політолог Володимир Цибулько зазначив, що навряд чи Супрун вдасться призначити чинним міністром.

«Залишається півроку до виборів. Весь уряд буде перезавантажений. Зараз будуть апеляції, таким чином, триватиме судова тяганина. Відповідно, дотягнуть до завершення каденції уряду», – пояснив він.

Як відреагували соцмережі на рішення суду щодо Супрун – у нашому огляді.

Докладні підсумки двох років роботи Уляни Супрун у МОЗ – на нашій інфографіці.

Чи задоволені українці медреформою – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: