Суд не зміг оголосити рішення в справі Супрун

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва відклав оголошення рішення за клопотанням про скасування заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

Окружний адміністративний суд Києва відклав оголошення рішення за клопотанням про скасування заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

Про це в понеділок, 11 лютого, повідомляє «Слово і Діло».

Відсторонення Супрун: у чому прорахувались ініціатори та чи призначать її міністромАдміністративний суд Києва сьогодні, 11 лютого, розгляне клопотання Міністерства юстиції про скасування заборони Уляні Супрун бути в. о. голови МОЗ.

Суддя Каракашьян закрив засідання і оголосив, що у зв'язку з великим обсягом матеріалів справи рішення по клопотанню оголосить вже у вівторок, 12 лютого. На засіданні були присутні заступники Супрун, а також міністр інфраструктури Володимир Омелян і міністр юстиції Павло Петренко.

Прийшов і народний депутат Ігор Мосійчук, який подав позов на усунення Супрун від обов'язків міністра.

Під час засідання адвокат виконуючої обов'язки міністра підкреслив, що позивач ніяк не довів подвійне громадянство Супрун, надавши замість доказів скріншоти сайтів, де написано, що Супрун нібито не здала другий паспорт. Разом із тим подвійне громадянство в кожному разі не є підставою для звільнення виконувача обов'язків міністра, так як на неї не поширюється дія закону про держслужбу.

Своєю чергою Мосійчук попросив суд відмовити в задоволенні клопотання Мін'юсту й заявив, що надасть докази подвійного громадянства Супрун «на наступних засіданнях», а також додав, що вона використовувала паспорт іншої країни в закордонних поїздках.

Після закінчення засідання, Супрун виступила перед пресою із заявою. Вона зазначила, що на даний момент робота МОЗ заблокована. За її словами, є ряд термінових документів, в тому числі про відправку тяжкохворих на лікування за кордон, яке ніхто не може підписати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: