У суді пояснили тривалу відсутність рішення у справі Супрун

Читать на русском
У столичному суді пояснили тривале перебування судді Сергія Каракашьяна в нарадчій кімнаті у справі Уляни Супрун.

В Окружному адміністративному суді Києва пояснили, чому суддя Сергій Каракашьян тривалий час не оголошує рішення у справі в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу в середу, 13 січня, заявив суддя-спікер Богдан Санін, повідомляє РБК-Україна.

Прихильники Супрун подали до ГПУ тисячі запитів на МосійчукаНа підтримку відстороненої судом від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун до ГПУ вже надійшло понад три тисячі запитів про зняття недоторканності з народного депутата Ігоря Мосійчука.

«Про тривале перебування судді в нарадчій кімнаті. Це залежить від багатьох моментів. Суддя повинен врахувати всі позиції. Ми не знаємо той обсяг документів, який готує суддя Каракашьян. Ми сподіваємося, що сьогодні суддя вийде і оголосить рішення. Але це не гарантія, що сьогодні це станеться», - зазначив він.

Відомо, що суддя у справі Супрун не виходить з нарадчої кімнати вже третій день.

Крім того, в суді роз'яснили попереднє рішення суду щодо Супрун.

«Суд чітко вказав обсяг повноважень, які у неї (Супрун - ред.) є, і яких у неї немає. Весь інший обсяг повноважень, які були їй делеговані як першому заступнику міністра - зберігається. І апеляційної скарги про роз'яснення рішення суду також не надходило», - сказав суддя-спікер.

За його словами, в Міністерстві охорони здоров'я можуть звернутися до суду за роз'ясненням.

Нагадаємо, 5 лютого суд заборонив Уляні Супрун здійснювати будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я України у зв'язку з наявністю у неї іноземного громадянства і перевищення термінів перебування на даній посаді людини, котра не має українського громадянства.

Водночас Супрун не було заборонено здійснювати повноваження, делеговані їй як заступнику міністра. Рішення було прийнято за підсумками розгляду позову нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: