Суд зменшив заставу ще одному підозрюваному в «газовій справі Дубневичів»

Читать на русском
Столичний райсуд удвічі зменшив заставу підозрюваному Національним бюро фінкерівнику однієї з фірм у Львівській області.

Суд зменшив удвічі заставу підозрюваному детективами Національного антикорупційного бюро фінансовому директору ТОВ «Енергія» Олегу Павлишину.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ганна Сергієнко, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Павлишина подав до суду клопотання про зміну запобіжного заходу. У документі він вказував, що суд обрав Павлишину запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою заставу в 2 мільйони гривень. Однак пізніше суд зменшив заставу до 1 мільйона гривень. Захисник підозрюваного також вказав, що сім'я Павлишина не мала й не має коштів у розмірі 1 мільйона гривень для застави, тому його дружина змушена була звертатися до знайомих і друзів по допомогу для укладення договору позики. Адвокат також додав, що наразі сім'я Павлишина перебуває в дуже скрутному матеріальному становищі. Підозрюваному потрібні гроші на лікування, а його дружині необхідно повернути значну суму грошей за договором позики.

Своєю чергою прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Ігор Гарванко проти задоволення клопотання заперечував. За його словами, розмір завданих у цій справі збитків є дуже значним, а матеріальне становище Павлишина не є незадовільним. Крім того, на думку прокурора, належна процесуальна поведінка підозрюваного Павлишина якраз і визначається встановленим розміром застави.

Нагадаємо, суд заарештував рахунки фірми братів-народних депутатів Ярослава та Богдана Дубневичів. Також суд залишив під арештом автомобіль у цій справі. Раніше суд залишив двох підозрюваних без обов'язків у «газовій справі Дубневичів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: