Спецоперація в міграційній службі: справу «агентів» передали до НАБУ

Читать на русском
До Національного бюро передали справу затриманих працівників правоохоронного органу під час операції в сфері міграційної політики.
Катерина Сікорська та Сергій Боярський

Кримінальне провадження за підозрою «агентів» Катерини Сікорської, Сергія Боярського і керівника підрозділу Національного антикорупційного бюро Бориса Індиченка в провокації і наданні хабара колишньому першому заступнику голови Державної фіскальної служби Діні Пімаховій передали до Управління внутрішнього контролю НАБУ.

Про це журналісту «Слово і Діло» повідомила адвокат Олена Сторожук.

За її словами, справу передали до НАБУ приблизно перед Новим роком, проте фізично її передали з Генпрокуратури до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Адвокат зазначила, що постановою Генеральної прокуратури слідство у справі було призупинене, але ухвалою суду вказана постанова була скасована за скаргою іншого адвоката. Сторожук додала, що після скасування постанови строк досудового розслідування закінчився, втім Генпрокуратура все одно подовжила слідство і змінила підслідність у справі за УВК НАБУ.

Також, як вказує адвокат, постановою керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького слідство у справі знову зупинене до його прийняття до провадження. Проте вона подала скаргу й на цю постанову. Поки що суд її не розглянув.

Нагадаємо, 29 листопада 2017 року «агента» НАБУ Боярського затримали за підозрою в провокації хабара. Нещодавно директор НАБУ Артем Ситник розповів про долю «агента» НАБУ Катерини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: