У мережі обговорюють відсторонення Супрун від посади в. о. міністра охорони здоров'я

Читать на русском

Уляну Супрун відсторонили від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я. Зібрали, що пишуть у соцмережах.
Слово і Діло

Окружний адміністративний суд Києва усунув Уляну Супрун від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я. Таким чином, суд задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

При цьому суд не заборонив Супрун виконувати повноваження, які були делеговані їй як заступнику міністра. «Слово і Діло» розбиралось, як на це рішення відреагували в соціальних мережах.

«Супрун класно відмазалася від відповідальності за допомогою маріонеток з РПЛ. Тепер вона звалить до США й купить собі будиночок за 2 мільйони», – написав Юрій Лукшиц.

«Це той же суд, який поновив на посаді Романа Насірова. І це той суд, який має бути ліквідований у межах судової реформи, але зник з указу президента. Ким реально контролюється цей суд і хто дає йому вказівки ухвалювати чи не ухвалювати рішення, думаю, цілком зрозуміло», – написав Олександр Равчев.

«Недореформовані судді пішли в наступ. То майно Захарченко повернуть, то хочуть вертолітний майданчик Януковича, тепер атака на Уляну Супрун. На жаль, свого часу Венеційська комісія наполягла на тривалому й поступовому реформуванні судової системи України: спочатку Верховного суду і потім крок за кроком спуститися до першої ланки. Поки завершили перший етап, але що ближче до реформи нижчої інстанції, то більше відверто підозрілих, м'яко кажучи, рішень», – написав Володимир Ар'єв.

«Якщо вірити Фейсбуку сьогодні, то виходить, що не красти в МОЗ на позиції міністра здатна лише одна людина – Уляна Супрун», – написав Дмитро Литвин.

«Як то кажуть, мені за державу прикро. В цій ситуації соромно. Корупціонер (!) Мосійчук. В інтересах фармацевтичної мафії (!). Рішенням суду (!). Знімає з посади міністра (!) охорони здоров'я. Так, Супрун провела дуже суперечливу напівреформу, але вона єдиний міністр, що не замішаний у корупційних скандалах. Її конфлікт з оточенням Петра Порошенка тривав уже давно. У БПП ніколи не приховували, що Ольга Богомолець на посаді міністра буде більш кошерною, але не могли подолати опір Гройсмана. І ось, нарешті, зірвало різьбу», – написав Дмитро Суворов.

Нагадаємо, раніше Уляна Супрун закликала до підтримки легалізації медичного канабісу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: