В Угорщині проти українців масово порушують справи

Читать на русском
Сотні вихідців з Українці звинувачують в незаконному отриманні громадянства і погрожують позбавити житла і пенсії.

В Угорщині відкрили 370 справ проти вихідців з України, які, на думку слідства, шахрайським шляхом отримали громадянство Угорщини. Звинувачення вже висунули в 156 справах.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 11 лютого, повідомляє Мукачево.net.

Представник Угорщини назвав завдання щодо ЗакарпаттяГрежа, відповідальний за співпрацю округу Саболч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області, назвав головним завданням Будапешта законослухняність українських угорців.

Зазначається, що такі дані повідомив генеральний прокурор Угорщини Петер Полт в офіційній відповіді на запит лідера фракції опозиційної партії Демократична коаліція. У цій відповіді також сказано, що зараз активно ведеться 60 розслідувань, 32 випадки перебувають ще на початковій стадії. Загалом винесені судові рішення у 108 справах, і тільки два з них ще не є остаточними.

«В основному процедура була розпочата, коли виявлялося, що заявник отримав громадянство без знання угорської мови, а також коли іспит на знання мови складала підставна особа», - зазначив Петер Полт.

Чи будуть позбавляти порушників громадянства Угорщини, в прокуратурі не повідомили.

Раніше глава фракції опозиційної партії Демократична коаліція звернувся в Генпрокуратуру Угорщини з проханням розслідувати справи проти українців, які отримали угорське громадянство шахрайським шляхом, а також оформили в Угорщині фальшиву прописку. Незадовго до парламентських виборів в Угорщині кілька політиків від партії також повідомили, що в східній частині країни зареєстровано багато українців, яких нібито готують до фальсифікації результатів виборів.

Тоді лідер партії навіть показав будинок біля угорського кордону, в якому нібито «прописано» більш ніж 200 українців.

Також угорська опозиція вимагала перевірити всіх українців, які отримують пенсію в Угорщині.

Зараз прокуратура Угорщини вимагає конфіскувати житло у вихідців з України, які незаконно отримували пенсію в цій країні.

До слова, згідно з офіційними даними угорської влади, станом на лютий 2015 угорське громадянство отримали 94 000 українців. Це остання офіційна цифра, яка була озвучена угорською владою на цю тему.

Раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявляв, що в угорських консульствах в Україні припинили надавати громадянство місцевим жителям.

Перед цим повідомлялося, що Київ і Будапешт налагоджують відносини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: