Угорщина помітила зрушення у відносинах з Україною

Читать на русском
Новий угорський посол провів ознайомлювальний візит у Закарпатській області та констатував поліпшення ситуації між країнами.

Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто в ході ознайомчого візиту на Закарпатті заявив, що на початку року почалися позитивні зрушення у відносинах між Угорщиною та Україною.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Укрінформ.

Клімкін заявив, що не обговорюватиме з Угорщиною тлумачення законів УкраїниМіністр закордонних справ України відповів на заяву угорського колеги про законність видачі українцям паспортів іншої країни.

«У нас складний рік позаду, але на початку нового року ми хочемо відзначити позитивні зрушення у відносинах України та Угорщини. Ми, зі свого боку, хочемо, щоб ці позитивні зрушення перетворилися в позитивний процес... У нас спільні цілі, дуже багато схожих проблем і важливо, щоб всі розуміли і усвідомлювали, що протягом багатовікової історії між українцями та угорцями проблем не було - і тепер їх бути не повинно», - підкреслив дипломат.

Посол пояснив, що наслідком напруженості у відносинах двох країн стало припинення важливих спільних проектів.

«Ми б хотіли, щоб той прогрес, економічний розвиток, що зараз відбувається в Угорщині, його наслідки відчувалися в Україні, тому першочергово хочемо продовжити співпрацю з Україною в плані транспортного сполучення, дорожньої інфраструктури», - сказав він і додав, що це значно зміцнить зв'язки між державами.

Також Ійдярто підкреслив, що Угорщина готова до того, щоб сприяти європейській інтеграції України.

Відзначимо, минулого тижня глава МЗС України Павло Клімкін констатував деескалацію риторики в українсько-угорських відносинах.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року Україна і Угорщина обмінялися висилкою консулів. Причиною стало невдоволення Києва видачею консульством Угорщини в місті Берегово Закарпатської області угорських паспортів громадянам України. Будапешт пригрозив Києву перешкодами на шляху до євроінтеграції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: