США закликали Угорщину розблокувати Україну в діалозі з НАТО

Читать на русском
Американський посол в Будапешті заявив, що найкращий спосіб просувати реформи в Україні - це розмовляти з Києвом, а не блокувати його.

Угорщина повинна відновити добрі відносини з Україною і не намагатися заблокувати співпрацю Києва з НАТО.

Як пише «Слово і Діло», з таким закликом виступив посол США в Будапешті Девід Корнштейн, повідомляє в четвер, 13 грудня, Reuters.

Польща проти блокування Угорщиною співпраці України з НАТОПосол Польщі в Україні Ян Пєкло заявив, що Варшава проти блокування Угорщиною співпраці Києва з НАТО.

«Якщо Україні не вдасться, Угорщина опиниться на передній лінії російської агресії», - сказав він парламентському комітету.

Корнштейн наголосив, що Угорщина повинна «визначити пріоритети альянсів».

«Ми глибоко переконані, що для союзників по НАТО найкращий спосіб просувати реформи в Україні - це розмовляти з Україною, а не блокувати участь України в Альянсі», - додав він.

Посол також зазначив, що Угорщина, яка сильно залежить від російської нафти і газу, грає з вогнем, заграючи з РФ.

У свою чергу державний секретар Міністерства закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр сказав парламентському комітету, що розбіжності між США та Угорщиною не є стратегічними, і він сподівається, що діалог допоможе виправити їх.

Угорщина блокує зустрічі в рамках співпраці України з ЄС і НАТО через прийнятий Києвом закон про освіту, який набрав чинності 28 вересня 2017 року.

Раніше голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що Київ і Будапешт налагоджують відносини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: