Новий посол Угорщини почав роботу в Україні

Читать на русском
Новий посол Угорщини вручив копії вірчих грамот заступнику міністра закордонних справ України Василю Боднару. Тепер його чекає зустріч із Порошенком.

Новий посол Угорщини Іштван Ійдярто вручив копії вірчих грамот заступнику міністра закордонних справ України Василю Боднару.

Як пише «Слово і Діло», про це Боднар повідомив у середу, 14 листопада, в своєму Twitter-акаунті.

Україна та Угорщина оголосили про взаємну висилку консулів. Чим завершиться конфлікт?Україна та Угорщина оголосили про взаємне висилання консулів. Будапешт вважає, що Київ загострює конфлікт. Ситуацію оцінили експерти.

За словами заступника міністра, під час зустрічі було домовлено «працювати над позитивним порядком денним двосторонніх відносин». «Пан посол вивчає українську мову, яка, безсумнівно, допоможе йому в професійній діяльності», – додав заступник голови МЗС.

Вірчі грамоти від нового угорського посла ще має прийняти президент Петро Порошенко, після чого Ійдярто зможе повноцінно виконувати свої функції.

Попередній посол Угорщини Ерно Кешкень завершив каденцію в Україні на початку листопада.

Нагадаємо, призначення Іштвана Ійдярто відбувалося на тлі конфлікту з Будапештом довкола скандальної назви «уповноваженого з питань Закарпаття». Крім того, Угорщина відмовлялася надати дозвіл на відкриття нового українського консульства в місті Шіофок. Київ у відповідь зволікав із видачею агреману на призначення посла.

Проте сторони таки досягли компромісу. Будапешт змінив скандальну назву уповноваженого, а Київ дав згоду на призначення нового посла Угорщини в Україні.

Новий посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто народився в Береговому. Школу закінчував в Угорщині, куди переїхала його сім’я. Дипломат вивчає українську мову. Кілька місяців тому на тлі мовної суперечки з Києвом в угорському МЗС стартували курси української мови, які, не виключено, відвідував і Іштван Ійдярто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: