Орбан запевнив Україну в підтримці з боку Угорщини

Читать на русском
Офіційний Будапешт підтримує Україну, незважаючи на антиугорські позиції Києва, заявив прем'єр Віктор Орбан.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його уряд є проукраїнським, незважаючи на те, що «український уряд має антиугорські позиції».

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив під час візиту до Праги, повідомляє Reuters у п'ятницю, 30 листопада.

Клімкін заявив, що не обговорюватиме з Угорщиною тлумачення законів УкраїниМіністр закордонних справ України відповів на заяву угорського колеги про законність видачі українцям паспортів іншої країни.

«Позиція Угорщини є чіткою: ми – проукраїнський уряд, тому ми підтримуємо Україну», – сказав Орбан.

«В Угорщині проукраїнський уряд у той час, як в Україні панує антиугорський уряд. Незважаючи на це, ми не змінили нашої позиції й будемо підтримувати Україну в цьому конфлікті», – додав угорський прем'єр.

Зі слів Орбана незрозуміло, чи мав він на увазі підтримку України саме в загостренні ситуації в Керченській протоці, чи взагалі в конфлікті з Росією.

Раніше в Будапешті двічі виступили із заявою щодо інциденту в Керченській протоці, але жодного разу не згадали про Росію.

Нагадаємо, 15 листопада Віктор Орбан заявив, що домовленості з чинним політичним керівництвом України для Угорщини не видаються можливими. Крім цього, прем'єр-міністр зазначив, що Україна – країна, яка не має осяжної перспективи вступу до НАТО чи ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: