Представник Угорщини назвав завдання щодо Закарпаття

Читать на русском
Грежа, відповідальний за співпрацю округу Саболч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області, назвав головним завданням Будапешта законослухняність українських угорців.
Іштван Грежа - уповноважений Угорщини щодо співпраці із Закарпаттям

Урядовий уповноважений міністр Угорщини Іштвана Грежа, відповідальний за співпрацю округу Саболч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області, назвав головним завданням Будапешта законослухняність українських угорців.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у інтерв'ю «Радіо Свобода».

Як мажоритарники Закарпатської області віконують обіцянкиТільки один мажоритарник Закарпатської області виконав більше половини обіцянок. Брати Балоги на трьох подолали лише 8 зобов’язань перед виборцями.

За його словами, до повалення комуністичного режиму держава не піклувалася про співвітчизників за кордоном, але останні 30 років ця політика змінилася.

«Наше завдання – щоб угорці на Закарпатті були законослухняними громадянами України, але при цьому не відчували дискримінації. Вже понад 1100 років на цій території постійно живуть угорці», – зазначив він.

Грежа також повідомив, що Угорщина не порушувала міжнародних угод щодо України, й між обома державами необхідно встановити взаєморозуміння.

«Дуже важливо, щоб ми поставили крапку в тому, що дипломатичні установи Угорщини жодні міжнародні угоди не порушували. На останній зустрічі, яка відбулася в Мілані між двома міністрами, ми передали зразок угоди щодо вирішення цих питань. Тепер ведемо переговори та дипломатичні консультації. Ці дві сторони можуть домовитись, альтернативи немає», – наголосив він.

Раніше голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що Київ і Будапешт налагоджують відносини.

Також в Угорщині прокоментували плани захопити Закарпаття.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: