НАБУ розслідує перереєстрацію квартири державними виконавцями

Читать на русском
У Національному бюро перевіряють можливі незаконні дії держвиконавців Печерського району столиці.

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують можливе зловживання службовим становищем державними виконавцями Києва при перереєстрації квартири.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, службові особи Печерського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Києва, ДП «Сетам» за попередньою змовою з іншими невстановленими особами, зловживаючи своїм службовим становищем перереєстрували квартиру і нанесли збитки власнику квартири в 300 тисяч доларів (7,52 млн грн).

На допиті власниця квартири, потерпіла у кримінальному провадженні заявила, що 27 квітня 2012 року придбала вищевказану квартиру, згідно договору купівлі-продажу. 11 січня 2018 року його дізналася, що її квартиру ДП «Сетам» виставило на торги, як таку, яка реалізується Печерським РВ ДВС Києва в рамках виконавчого провадження. При цьому в оголошенні про продаж даної квартири вказано, що вона належить боржнику на підставі договору дарування вiд 2 червня 2014 року, посвідченого приватним нотаріусом Донецького МНО.

Також у клопотанні детектив пояснював, що потерпіла категорично заперечувала укладення нею даного договору. При цьому вона зазначила, що в цей день взагалі перебувала за межами України, а в Донецьку ніколи не була.

Крім цього, як звертав увагу детектив, виконавче провадження, в рамках якої реалізується дана квартира було відкрите в зв'язку з виконавчим листом про стягнення з фізичної особи грошової суми в розмірі 2,98 млн грн, проте, згідно з реєстром судових рішень, під даним номером значиться інша цивільна справа.

У зв'язку з цим, детективи просили суд накласти арешт на цю квартиру. Суддя його задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення розвідника Семочка. Раніше детективи почали розслідувати розкрадання коштів на купівлі кабелю «Укрзалізницею».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: