СБУ відкрила справу за фактом недостачі цінностей в Києво-Печерській лаврі

Читать на русском
За матеріалами СБУ слідчим відділом Нацполіції зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Співробітники Служби Безпеки України, які залучені до перевірки Міністерством культури України Свято-Успенської Києво-Печерської лаври УПЦ МП, відкрили кримінальне провадження за фактом недостачі предметів, котрі мають культурну цінність.

Підпал Лаври та перехід приходів до ПЦУ: до чого має бути готовою УкраїнаПравоохоронці затримали підозрюваного, який здійснив підпал у будинку на території Києво-Печерської лаври в понеділок, 14 січня. Про інцидент поговорили з експертами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Повідомляється, що співробітники, під час обшуків, встановили недостачу на території Києво-Печерської 10 предметів культурної цінності.

«За матеріалами СБУ слідчим відділом Нацполіції зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) за фактом розтрати цінностей, які були передані на зберігання посадовим особам Києво-Печерської Лаври», - повідомили в СБУ.

Зараз тривають слідчі дії.

Раніше Мінкульт перерахував зниклі з Лаври цінності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: