Дестабілізація ситуації в Україні: СБУ викрила плани РФ

Читать на русском
Спецслужби РФ і підлеглі їм МДБ «ЛНР/ДНР» здійснюють пошук виконавців, які за 2 тис. доларів готові зробити підпали культових споруд УПЦ МП.

Служба безпеки України викрила плани спецслужб РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні на релігійному ґрунті.

Про це повідомляє Слово і Діло, посилаючись на прес-службу СБУ.

«Співробітники СБУ встановили, що спецслужби РФ і підлеглі їм МДБ «ЛНР/ДНР» здійснюють пошук виконавців, які за 2 тис. доларів готові зробити підпали культових споруд УПЦ МП. За умови надання в якості звіту відеозапису злочинних дій, зловмисник пообіцяв прислати дві тисячі доларів на картковий рахунок, відкритий в одному з українських банків», - зазначили у спецслужбі.

У СБУ розповіли алгоритм дій, запропонованих іноземною спецслужбою.

«Намалювати на місці будь-якої із запропонованих символів; Почати зйомку, зняти темряву і момент загоряння. Зняти секунд 10 горіння. Дотла палити не обов'язково, головне, щоб будівля храму почала горіти. Об'єкт будь-якої. На вибір. Обов'язково Московський патріархат. На акцію телефон брати без сім-карти, у момент зйомки поставити телефон в авіа режим, щоб труба не засвітилася на якому-небудь вай-фаї», - йдеться в повідомленні.

Прогноз Горбуліна про втручання РФ у вибори-2019 в УкраїніВтручання Росії у хід українських виборчих кампаній 2019 року може стати безпрецедентним. Україні варто бути готовою.

Зазначено, що Службою безпеки України вже припинена спроба залучення громадянина України до вчинення на замовлення російської сторони такого злочину. Однак вербувальна діяльність іноземної спецслужби триває.

Нагадаємо, співробітники СБУ, які залучені до перевірки Міністерством культури України Свято-Успенської Києво-Печерської лаври УПЦ МП, відкрили кримінальну праву за фактом недостачі предметів, що мають культурну цінність.

Як повідомлялося, влада Російської Федерації додатково виділила своїм спецслужбам 350 мільйонів доларів для реалізації підривної діяльності на виборах в Україні в 2019 році.

Також, в Держдепі бачать передумови для втручання РФ у українські вибори.

Нагадаємо, під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель президент України Петро Порошенко обговорив заходи щодо запобігання втручання РФ у вибори в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: