У Держдепі бачать передумови для втручання РФ в українські вибори

Читать на русском
В американському Держдепартаменті зафіксували значне збільшення спроб росіян втручатися в українські внутрішні справи.
Державний департамент США

Російський уряд активно намагається втрутитися у внутрішні справи в Україні, в тому числі в контексті президентських і парламентських виборів, запланованих на наступний рік.

Таку оцінку озвучив високопоставлений представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки під час брифінгу для журналістів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ми бачимо помітне зростання – вже на дуже високому рівні – російського втручання у внутрішні справи України», – зазначив офіційний представник Держдепу у відповідь на питання, як оцінює адміністрація США спроби РФ втрутитися в майбутні вибори в Україні.

«Думаю, що росіяни – і я маю назвати конкретно російський уряд, бо вважаю, що ці рішення виходять від Путіна – сприймають Україну як дуже вразливу ціль та намагаються в різні способи підірвати довіру до демократичних інститутів», – зазначив американський чиновник.

У зв'язку з цим він звернув увагу на високий рівень кібер-активності росіян. За його словами, Державний департамент США забезпечив велику практичну підтримку Україні, в тому числі в сфері посилення кібер-захисту.

«Отже, ми закатали рукави й щоденно працюємо з ними (з українською стороною – ред.), щоб зробити Україну та її установи більш стійкими до цих нападів», – підкреслив представник Держдепартаменту США.

Нагадаємо, у Facebook створили відділ із запобігання втручань у вибори. Раніше державний секретар США Майк Помпео заявив, що Кремль планує повторити втручання у вибори США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: