Фейгін розповів, хто б міг стати посередником зі звільнення політв'язнів в РФ

Читать на русском
За його словами, Москва принципово перестає звертати увагу на свій імідж, на питання гуманітарного плану.

Громадський захисник незаконно ув'язненого у РФ журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що потрібно змінювати тактику переговорів щодо звільнення українських політв'язнів у РФ.

Про це повідомляє Слово і Діло, посилаючись на його інтерв'ю Укрінформу.

За його словами, Москва принципово перестає звертати увагу на свій імідж, на питання гуманітарного плану. Тому, за його словами, необхідно змінювати тактику переговорів.

«Сторонам, які ведуть переговори з Кремлем, потрібно менше рефлексувати і більш чітко ставити питання. Потрібно, використовуючи посередників, відкрито, наполегливо, прямою мовою пропонувати варіанти обміну, обмінів. За ситуацією на даний конкретний момент таким посередником міг би бути тільки Дональд Трамп», - сказав Фейгін.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

Він мотивував цю пропозицію на конкретному прикладі наступним чином: президента США звинувачують у зв'язках з росіянами, і з бажання довести зворотне, а також «заради нарцисичного самозамилування, він може вирішити подібні проблеми: і українських моряків, і Сущенка».

Нагадаємо, Україна направила РФ сотні звернень та близько 300 дипломатичних нот з вимогою звільнити українських політв’язнів.

Як відомо, нещодавно український політв'язень Павло Гриб, який утримується в російському СІЗО, написав російським журналістам, що йому негайно потрібне лікування.

«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії й показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави та в анексованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: