Україна і Польща будуть разом боротися з «Північним потоком-2»

Читать на русском
Сторони наголосили на важливості активізації транскордонного, економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та Польщею.

Україна і Польща домовилися тісніше співпрацювати в питанні протидії проекту «Північний потік-2».

Відповідна домовленість була досягнута під часі засідання Консультаційного комітету президентів двох країн у Варшаві в п'ятницю, 8 лютого, повідомляє прес-служба глави держави, передає «Слово і Діло».

«Північний потік-2» та Азовська криза. Перед яким вибором опинилася Німеччина?У партії Меркель вважають, що занадто радикально повністю відмовитися від Північного потоку-2, але в силах Берліна скоротити обсяги поставок газу.
  Під час зустрічі було вирішено посилити співпрацю з питань безпеки, в тому числі, з питань енергетичної безпеки, а також протидії проекту «Північний потік-2».   «У контексті непостійного членства в Раді Безпеки ООН були обговорені подальші зусилля з метою консолідації міжнародного співтовариства для надання практичної підтримки у протидії російській агресії та звільнення незаконно утримуваних Росією українських в'язнів, в тому числі військових моряків, захоплених в полон поблизу Керченської протоки в листопаді 2018 року», - йдеться в повідомленні   Сторони наголосили на важливості активізації транскордонного, економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та Польщею.   Нагадаємо, дві гілки «Північного потоку-2» мають бути побудовані до кінця 2019 року. Вони пройдуть від узбережжя РФ через Балтійське море до Німеччини. Загальна потужність газопроводу складає 55 млрд куб. м газу на рік.

Раніше в Німеччині закликали не втручатися в «Північний потік-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: