США погрожують компаніям ФРН через «Північнтй потік-2»

Читать на русском
Фірми, що підтримують Північний потік-2 і Турецький потік, підривають безпеку України і Європи, підкреслив американський представник Річард Гренелл.

Посол США в Німеччині Річард Гренелл розіслав німецьким компаніям листи, у яких попередив про можливість введення стосовно них санкцій з боку Вашингтона через підтримку будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомила газета Bild, пише Слово і Діло.

«Ми підкреслюємо, що якщо компанії, які надають підтримку російському енергетичному сектору, будуть залучені в будь-які (проекти), це може спричинити за собою введення санкцій», - підкреслив Гренелл.

За його твердженням, «якщо через запуск Північного потоку-2 і Турецького потоку європейські поставки газу через Україну стануть надлишковими, Київ втратить своє значення у сфері політики безпеки, через що зросте ризик інтервенцій з боку Росії».

Як вважає Гренелл, «фірми, які підтримують обидва проекти, підривають безпеку України і Європи».

За даними газети, листи, узгоджені з владою США, були розіслані багатьом німецьким компаніям, які сприйняли їх як тиск.

При цьому представник Гренелл заявив виданню, що їх потрібно сприймати не як загрозу, а як ясне вираження політичної позиції США.

Додамо, Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію, у якій виступила проти завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».

Як відомо, Німеччина розкритикувала санкції проти «Північного потоку-2».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: