У Меркель прокоментували листи посла США щодо «Північного потоку-2»

Читать на русском
Глава правлячої партії Німеччини негативно відреагувала на листи американського дипломата німецьким фірмам з приводу Північного потоку-2.
Аннегрет Крамп-Карренбауер

Голова Християнсько-демократичного союзу Аннегрет Крамп-Карренбауер розкритикувала спробу тиску на німецькі компанії, які беруть участь у проекті будівництва газопроводу «Північний потік-2», з боку посла США в Німеччині Річарда Гренелл.

Про це вона сказала в інтерв'ю Deutsche Welle, повідомляє «Слово і Діло».

За словами лідера партії німецького канцлера Ангела Меркель, американський дипломат не вперше робить подібні загрози.

«Слід сказати, що така форма дипломатичного звернення незвична, але вона не є новою. Подібне ми вже бачили під час його вступу на посаду. Німецький бізнес вже дав на це однозначну відповідь», – заявила Крамп-Карренбауер.

Як відомо, після російської агресії в Керченській протоці, а саме захоплення трьох українських кораблів з екіпажем з застосуванням зброї, в США активізувалося питання припинення російського проекту нового газогону «Північний потік-2». Також заклики до зупинки проекту зробили й в Європейському парламенті.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ Польщі заявили, що «Північний потік-2» вбиває Україну. Раніше єврокомісар наголосив, що «Північний потік-2» вже не зупинити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: