Порошенко має намір відвідати штаб-квартиру ЛітПолУкрбриг

Читать на русском
Відзначається, що під час зустрічі сторони наголосили на важливості активізації транскордонного, економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та Польщею.

Президент України Петро Порошенко спільно з президентами Литви і Польщі в лютому цього року відвідає штаб-квартиру Литовської-польсько-української бригади (ЛітПолУкрбриг), яка знаходиться в польському Любліні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави української держави, пише «Слово і Діло».

Відповідна домовленість була досягнута на XXVI засіданні Консультаційного Комітету Президентів України і Польщі під головуванням заступника голови Адміністрації президента України Костянтина Єлісєєва та Державного секретаря - керівника офісу президента Польщі Кшиштофа Щерского.

«Була досягнута домовленість про участь президента України Петра Порошенка в загальному візиті разом із президентами Польщі та Литовської Республіки до штаб-квартири бригади ЛитПолУкрбриг у Любліні (Польща) в лютому цього року», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що під час зустрічі сторони наголосили на важливості активізації транскордонного, економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та Польщею.

«У контексті непостійного членства Польщі в Раді безпеки ООН обговорили подальші зусилля з метою консолідації міжнародного співтовариства для надання Україні практичної підтримки у протидії російській агресії і звільнення незаконно утримуваних Російською Федерацією українських в'язнів, в тому числі військових моряків, захоплених в полон поблизу Керченської протоки в листопаді 2018 року», - сказано в повідомленні.

Учасники зустрічі також вирішили посилити співпрацю з питань безпеки, в тому числі енергетичної безпеки, а також протидії проекту «Північний потік-2».

Підраховано, скільки українців отримали посвідку на проживання в Польщі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: