Дещиця заявив про новий період співпраці у відносинах з Польщею

Читать на русском
Дещиця висловив надію, що ще до парламентських виборів в Україні та Польщі відбудеться кілька візитів.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця розповів про «новий, інтенсивний період співпраці», який буде характеризуватися значною кількістю зустрічей і двосторонніх візитів.

Про це він заявив в коментарі виданню Укрінформ, передає Слово і Діло.

«Вчора відбулася зустріч керівництва парламентів, співголів парламентської асамблеї Україна-Польща, керівників груп дружби Україна-Польща та засідання Українсько-польського форуму партнерства. Це показує новий інтенсивний період в співробітництві, контактах і переговорах», - розповів він.

Дещиця висловив надію, що ще до парламентських виборів в Україні та Польщі відбудеться кілька візитів, а це означає ще глибший діалог.

Посол також зазначив, що Україна вже переросла формат Східного партнерства у відносинах з ЄС:

«Ми вже доросли до іншого етапу відносин з ЄС. Східне партнерство, яке вже налічує 10 років і яке передбачає залучення України та інших членів Партнерства ближче до ЄС, має переглянути свої пріоритети. Україна вже виросла з цього сусідства, маючи значно тісніші інші механізми співпраці: асоціація з ЄС, зона вільної торгівлі, безвізовий режим», - резюмував дипломат.

Додамо, Конституційний суд Польщі визнав неконституційними терміни «українські націоналісти» та «Східна Малопольща» в законі про Інститут національної пам'яті.

Нагадаємо, минулого року Порошенко закликав Польщу переглянути положення про українців у законі про ІНП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: