Підрахували, скільком українцям відмовили у в'їзді до Польщі в 2018 році

Читать на русском
У 2018 році більш ніж 77 тисяч іноземців, які проходили контроль на кордоні з Польщею, не отримали дозволу на перетин кордону.

У 2018 році більш ніж 77 тисяч іноземців, які проходили контроль на кордоні з Польщею, не отримали дозволів на перетин кордону. Найбільше відмов у в'їзді до Польщі отримали громадяни України.

Про це поінформувала прес-секретар прикордонної служби Польщі Агнешка Голіас, передає «Польське радіо», пише «Слово і Діло».

До Європи на заробітки. Як Україні вирішити проблему трудової міграції?Міністр соцполітики повідомив, що лише в Польщі працюють два мільйони трудових мігрантів з України.

«За даними Головної комендатури прикордонної служби, минулого року польські прикордонники видали 77,2 тисячі відмов у в'їзді до Польщі. Найчастіше відмовляли в перетині кордону громадянам України (46,7 тисячі), Росії (20,2 тисячі) та Білорусі (5,5 тисяч)», – ідеться в повідомленні.

Відзначається, що головними підставами для видачі рішень про відмову у в'їзді до країи були відсутність дійсної візи або документу перебування, відсутність документів, що підтверджують мету в'їзду та відсутність необхідних коштів.

Також минулого року польські прикордонники затримали на так званій зеленій кордоні 285 осіб, які незаконно перетнули польський кордон.

«В автомобільних прикордонних пунктах пропуску з Росією, Білоруссю та Україною таких спроб було зареєстровано 1173, а на аеродромах – 404. В основному це були особи, які мали фальшиві візи, документи або підроблені штампи прикордонної служби. Фальшиві документи для перетину польського кордону або перебування в країні використовували найчастіше українці (1138), росіяни (145), білоруси (52), сирійці (47), іранці (40), в'єтнамці (22) та китайці (22 людини)», – повідомила прес-секретар прикордонної служби Польщі.

Своєю чергою в результаті перевірок законності працевлаштування виявилося, що понад 12 тис. іноземців працюють із порушенням правил. Серед тих, хто найчастіше порушував норми, були громадяни України (19,6 тис.), Молдови (400), Білорусі (370) та Грузії (246 осіб).

У 2018 році прикордонна служба Польщі перевірила на кордоні 52,3 млн осіб, з них 36 млн – іноземці. Більш ніж 21,6 млн перевірок були проведені на кордоні з Україною.

Нагадаємо, Україна та Польща вироблятимуть системи ППО.

Також нагадаємо, Польща боїться відтоку українських заробітчан.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: