Суд обмежив терміни ознайомлення зі справою новому адвокату судді Войтенко

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив прохання Національного бюро про обмеження термінів для ознайомлення зі справою столичної судді.

Суд обмежив до 11 лютого строки ознайомлення з розслідуванням НАБУ для нового адвоката судді Подільського районного суду міста Києва Тетяни Войтенко, яку підозрюють в отриманні неправомірної вигоди та зловживанні впливом.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Кушнір за результатами розгляду клопотання детектива, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказувалося в документі, Войтенко та заступник апарату цього ж суду Юлія Чубко разом зі своїми адвокатами повністю ознайомилися з розслідуванням НАБУ. Однак пізніше суддя відмовилася від одного з адвокатів, ще один її захисник ознайомився лише з 3 томами, а третій – не прочитав жодного. У зв'язку з цим детективи подали клопотання про обмеження термінів ознайомлення зі справою для двох адвокатів і суд його задовольнив. Втім, в останній день терміну можливого ознайомлення зі справою двох адвокатів Войтенко від неї в НАБУ надійшло клопотання про надання доступу до розслідування її нового адвоката.

У НАБУ додали, що новий адвокат Войтенко так і не розпочав ознайомлюватися зі справою й умисно затягує процедуру. Тому детектив подав ще одне клопотання про обмеження терміну ознайомлення зі справою для нового адвоката судді. Суд його задовольнив частково й встановив кінцевою датою ознайомлення 11 лютого.

Нагадаємо, суд скасував арешт частини грошей судді Войтенко. Також суд не відновив їй запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: