В ОБСЄ прокоментували відмову України від спостерігачів із РФ

Читать на русском
Рішення про відмову громадянам однієї держави в можливості акредитуватися суперечить зобов'язанням, прийнятим державами-учасницями ОБСЄ.

Глава Бюро з демократичних інститутів і прав людини Інгіб'єрг Сольрун Гісладоттір заявила, що в організації розчаровані рішенням України заборонити представникам Росії акредитуватися як спостерігачі на президентських виборах.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 7 лютого, вона написала в посланні до глави МЗС України Павла Клімкіна.

Заборона участі спостерігачів з РФ на виборах: чим вони небезпечні та чи потрібні такі крокиНизка нардепів зареєстрували у Верховній Раді законопроект, який забороняє спостерігачам із Російської Федерації брати участь в українських виборах. Про ініціативу поговорили з експертами.

«Рішення про відмову громадянам однієї держави в можливості акредитуватися не має прецедентів і суперечить зобов'язанням, прийнятим державами-учасницями ОБСЄ», - написала Гісладоттір.

Вона підкреслила, що спостерігачі від ОБСЄ, що направляються для спостереження за проведенням виборів, представляють не конкретні держави, а всю ОБСЄ, і дотримуються правил спостереження за виборами, узгодженими організацією.

Раніше сьогодні Верховна Рада проголосувала за недопуск росіян для спостереження за виборами в Україні. У Росії заявили, що наполягатимуть на дотриманні її прав на здійснення спостереження за виборами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: