Суд знову відмовив власникам Новояворівської ТЕЦ у роз'ясненні арешту

Читать на русском
Столичний апеляційний суд залишив апеляційну скаргу представника власників Новояворівської ТЕЦ без задоволення.
Новояворівська ТЕЦ

Суд залишив без задоволення апеляційну скаргу власників Новояворівської теплоелектроцентралі на відмову суду роз'яснювати рішення про арешт активів ТЕЦ.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, рішенням від 12 червня 2018 року був накладений арешт на майно, що належить ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Енергія-Новояворівськ», як на єдиний майновий комплекс, із тимчасовим позбавленням права на відчуження, розпорядження, користування майном. 8 серпня представник фірми подав до суду заяву про роз'яснення цього арешту. 2 листопада суд відмовив задоволенні заяви.

Не погоджуючись із таким рішенням, представник власника Новояворівської ТЕЦ подав апеляційну скаргу, в якій просить рішення суду скасувати, постановити нове рішення, яким задовольнити заяву адвоката про роз'яснення судового рішення. В обґрунтування вимог скарги апелянт зазначає невідповідність зазначеного рішення вимогам ст. 370 КПК України. Він також вказав, що фактично власникам майна заборонено користуватися майном, а арешт зупиняє роботу товариства. Представник Новояворівської ТЕЦ додав, що незрозумілість рішення полягає в частині того, хто і з якого часу керуватиме підприємством у зв'язку з його передачею Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Також апелянт звернув увагу суду на те, що товариство є критично важливим об'єктом інфраструктури.

Вислухавши його доводи, колегія суддів залишила скаргу ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» без задоволення. Так, судді погодилися з рішенням суду першої інстанції й визнали його таким, що відповідає вимогам кримінального процесуального закону, є обґрунтованим, вмотивованим, викладеним у зрозумілій формі.

Нагадаємо, суд відмовився роз'яснювати власникам Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ арешт активів. Пізніше суд призначив повторний розгляд заяв про роз'яснення арешту цих ТЕЦ. Також суд знову відмовив у знятті арешту з Новояворівської ТЕЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: