Суд відмовився роз'яснювати фірмам Дубневичів арешт двох ТЕЦ

Читать на русском
Власникам двох теплоелектроцентралей у Львівській області відмовили в поясненні судових рішень про арешт.

Суд відмовив представникам ТОВ «Енергія-Новий Розділ» і ТОВ «Енергія-Новояворівськ» у роз'ясненні судових рішень про арешт Новороздільської та Новояворівської теплоелектроцентралей.

Такі рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

2 листопада Солом'янський суд Києва розглянув заяву представників власників ТЕЦ про роз'яснення судових рішень, якими були заарештовані ці активи. У заявах адвокати просили суд роз'яснити рішення в частині накладення арешту на майно, що належить ТОВ «Енергія-Новий Розділ» і «Енергія-Новояворівськ», а саме як на єдині майнові комплекси, а також передачу цього майна в управління Національного агентства з менеджменту та розшуку активів. При цьому заявник вказує на те, що з рішення суду незрозуміло, хто саме керуватиме підприємством, укладатиме угоди, подаватиме звіти й нестиме відповідальність за безпеку та належну роботу на ТЕЦ.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ігор Гарванко в судовому засіданні заперечував проти задоволення цих заяв, посилаючись на зрозумілість рішення й затягування представниками ТЕЦ справи.

Вислухавши доводи двох сторін, суддя Сенін відмовив у задоволенні заяв. За його словами, слідчий суддя позбавлений можливості тлумачити норми закону й роз'яснювати рішення з управління активами, оскільки вказаною нормою закону таке роз'яснення вже надане. Ба більше, представники ТЕЦ фактично в своїй заяві висловлюють незгоду з передачею активів в управління АРМА, що є предметом розгляду в іншому провадженні й не може вирішуватися шляхом роз'яснення судового рішення.

Нагадаємо, НАБУ намагалося відвести суддю, який розглядав питання зняття арешту з Новороздільської ТЕЦ. Також суд закрив провадження за позовом Новороздільської ТЕЦ до АРМА. Раніше суддя відмовив Дубневичам у забороні АРМА управляти Новояворівською ТЕЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: