Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Віктор Остапчук

Читать на русском
Народний депутат Віктор Остапчук виконав лише 38 відсотків своїх обіцянок, ще вісім зобов'язань у нього в процесі.

Час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Віктор Остапчук (група «Відродження»).

Остапчук був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за одномандатним виборчим округом №177 (Харківська область). За час своєї каденції народний депутат дав 21 обіцянку, 8 з яких виконав (38%), а 5 – провалив.

У своїй передвиборчій програмі Остапчук пообіцяв сприяти будівництву сучасного Палацу спорту в Ізюмі. Цю обіцянку він провалив: у 2016 році депутат повідомив, що в зв'язку з соціально-економічними змінами в країні будівництво Палацу спорту визнали занадто дорогим і відтермінували, а замість цього реалізований інші проекти.

Село Заводи не дочекалося від Остапчука реконструкції приміщень під дитячий садок. Народний депутат надсилав до Кабінету міністрів звернення щодо того, що в селі немає дитячого садка. В результаті з державного бюджету була виділена субвенція в розмірі 910 тисяч гривень на капітальний ремонт колишнього адміністративного будинку під дошкільний навчальний заклад. Але на етапі підготовки документації було встановлено, що будівля не підлягає реконструкції через незадовільний технічний стан. У підсумку кошти перенаправили на ремонт шкіл, а дитячий садок не відкрили.

Крім того, нардеп не виконав обіцянку встановити спортивний майданчик у мікрорайоні Ювілейний міста Куп'янська. Остапчук повідомив, що замість цього на прохання громади ухвалили рішення про відкриття парку в Ківшарівці. Але, як і обіцяв парламентар, у Куп'янську до початку навчального року в 2016 році всі навчальні заклади були підключені до бездротового інтернету. Wi-Fi з'явився і в Сквері Перемоги та парку відпочинку Залізничників.

Остапчук виконав свою програмну обіцянку забезпечити якісною питною водою Куп'янськ та інші населені пункти округу. В міській раді повідомили, що за сприяння нардепа була виділена державна субвенція в розмірі 1,3 мільйона гривень і співфінансування з бюджету в розмірі 37,9 мільйона гривень. За ці кошти в 2016 році провели ремонт водопроводу.

У процесі виконання в нього залишаються ще вісім обіцянок. Зокрема, ще перед виборами Остапчук пообіцяв приділяти особливу увагу вирішенню питань ветеранів війни. У Раді він підтримав законопроекти «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни» та «Про внесення змін до статті 164 Податкового кодексу України щодо оподаткування пенсій інвалідів війни та інших категорій осіб», а під час голосування за законопроект «Про внесення змін до закону України «Про державний бюджет України на 2015 рік» (щодо підвищення прожиткового мінімуму й мінімальної заробітної плати) був відсутній.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: