Статки Насірова в Британії планує арештувати САП

Читать на русском
Спеціалізована антикорупційна прокуратура хоче арештувати 300 тисяч доларів США з британських рахунків екс-голови ДФС Романа Насірова.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура хоче арештувати 300 тисяч доларів США з британських рахунків екс-голови ДФС Романа Насірова.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє САП на своїй сторінці в Facebook.

Вибори-2019: як виконує обіцянки кандидат у президенти НасіровРоман Насіров балотується в президенти України. Тим часом суд досі розглядає звинувачення проти нього.

Вказується, що під час засідання в Шевченківському райсуді Києва в справі про обвинувачення Насірова прокурором САП подане клопотання про арешт майна підсудного.

«Встановлено, що екс-голова ДФС щонайменше протягом 3 років мав у розпорядженні кошти в сумі 297 730 доларів США на рахунку у фінансовій установі на території Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії», – йдеться в повідомленні.

«Разом із тим ці гроші не відображалися в жодній із його декларацій під час його перебування на посадах державного службовця, за винятком декларації кандидата в президенти України, поданої відразу ж після інформування обвинуваченого про виявлення цих коштів правоохоронними органами», – заявляє САП.

У декларації Насірова вказано, що він має 297 730 доларів на брокерському рахунку «Інтерактів Брокерс».

Згідно з повідомленням, суд оголосив перерву до 11:00 14 лютого 2019 року для ознайомлення сторони захисту із клопотанням прокурора та підготовки пояснень.

Нагадаємо, 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова й наказав виплатити йому компенсацію у 184 тисячі гривень.

Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. Кабінет міністрів звільнив його ще 31 січня 2018 року.

У березні 2017 року була оприлюднена довідка, яка свідчить про те, що у відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова є громадянство Великої Британії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: