Світовий банк оцінив доходи найбагатших українців

Читать на русском
Світовий банк оцінив співвідношення активів найбагатших громадян України і сукупний розмір ВВП.

За підсумками 2017 року сукупна чиста вартість активів трьох найбагатших фізичних осіб в Україні перевищувала 6% ВВП країни.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав віце-президент Світового банку, який займається країнами Європи і Центральної Азії, Сіріл Мюллер під час презентації дослідження Світового банку про економічний розвиток України, повідомляє Українська правда в середу, 6 лютого.

Світовий банк підрахував кількість бідних в УкраїніРівень бідності в Україні зараз вищий, ніж п'ять років тому. За межею бідності сьогодні живе 25 відсотків населення України.

«Це майже вдвічі більше, ніж у Росії, і в три рази більше, ніж у Польщі. Співвідношення частки доходу найбагатших людей у ВВП майже не змінювалося з 2007 року. Це обмежило доступ до економічних можливостей, здатних повністю розкрити потенціал людського капіталу», - йдеться в повідомленні.

«Якщо подивитися на США - це цифра 1,4% ВВП. Дуже складно проводити реформи, коли є такі потужні групи впливу», - додав Мюллер.

Раніше у Світовому банку заявили, що при нинішніх темпах зростання економіки України для досягнення рівня доходів у Польщі може знадобитися до 50 років, а щоб досягти рівня Німеччини - 100 років.

Також Світовий банк вважає, що Україна виходить на стійкий підхід у впровадженні реформ, і пообіцяв підтримку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: