Світовий банк визнав ефективність реформ в Україні

Читать на русском
Представники Світового банку оцінили високу ефективність реформ у фінансовому секторі України.

Представники Світового банку оцінили високу ефективність реформ у фінансовому секторі України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці в Facebook в понеділок, 21 травня.

Світовий банк знає, як підняти економіку УкраїниГолова представництва Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Сату Кахконен вважає, що економіка України може зрости за рахунок відкладеного зростання.

Згідно з повідомленням, представники Світового банку і управлінці НБУ обговорили подальші кроки Національного банку і Міністерства фінансів щодо розвитку банківської системи України.

«В рамках турне по Східній Європі в Україну приїхали 10 виконавчих директорів Світового банку. В рамках свого візиту вони провели серію зустрічей з українськими чиновниками для обговорення подальшої співпраці. Представники Світового банку відзначили високу ефективність реформ, здійснених у фінансовому секторі», - сказано в повідомленні НБУ.

Сторони торкнулися питання про вирішення проблем непрацюючих активів, а також скорочення високої частки державних банків у банківській системі України.

Представники НБУ наголосили на необхідності подальших законодавчих змін. Йдеться про прийняття Верховною Радою законів про відновлення кредитування, про вдосконалення функціонування фінансового сектора в Україні, а також про реєстрацію та подальше схвалення вже розробленого законопроекту про компанію з управління активами.

Раніше повідомлялося, що Світовий банк за 25 років співпраці реалізував в Україні проекти вартістю близько 12 млрд доларів.

Також Світовий банк підрахував втрати від мораторію на продаж землі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: