Вакарчук закликав Раду проголосувати в цілому Виборчий кодекс

Читать на русском
Музикант, громадський діяч Святослав Вакарчук закликає Верховну Раду ще до президентських виборів проголосувати в цілому Виборчий кодекс.

Музикант, громадський діяч Святослав Вакарчук закликає Верховну Раду ще до президентських виборів проголосувати в цілому Виборчий кодекс (законопроект №3112-1), за яким вибори до парламенту проходитимуть за системою відкритих партійних списків.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на статтю Вакарчука на сайті інтернет-видання «Українська правда» в середу, 6 лютого.

Вакарчук не балотуватиметься в президенти: реакція соцмережСвятослав Вакарчук зробив офіційну заяву про своє майбутнє в політиці – в президентських виборах він участі не братиме.

«Вже найближчі вибори до парламенту потрібно провести по повністю пропорційній виборчій системі - за відкритими регіональними списками з виключно партійним висуненням. (...) Шановний пане президенте! Шановні пані та панове народні депутати! Прийміть закон №3112-1 до виборів президента! Зробіть так, щоб вибори до парламенту восени 2019 року пройшли за новою системою відкритих виборчих списків», - написав він у статті.

Вакарчук нагадав, що проведення виборів до парламенту за відкритими партійними списками обіцяли фракції коаліції в коаліційній угоді, є такий пункт і в передвиборчій програмі 2014 року чинного президента, однак обіцянка залишається невиконаною.

Музикант також вказав, що у Верховній Раді під №3112-1 знаходиться зареєстрований проект Виборчого кодексу України, який вводить систему відкритих партійних списків за схемою. Документ проголосований в першому читанні.

Вакарчук наводить основні положення проекту Виборчого кодексу. Так, мажоритарка скасовується як така. Замість 225 мажоритарних округів формуються 27 регіональних, кордони яких в основному збігаються з межами областей. Висувати кандидатів мають право тільки партії.

Раніше голова ЦВК розповіла, чи вдасться провести вибори за новим Виборчим кодексом.

Також нагадаємо, Вакарчук не має наміру підтримувати жодного з кандидатів у президенти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: