Вакарчук не балотуватиметься в президенти: реакція соцмереж

Читать на русском

Святослав Вакарчук зробив офіційну заяву про своє майбутнє в політиці – в президентських виборах він участі не братиме.
Слово і Діло

Святослав Вакарчук нарешті дав однозначну відповідь щодо своєї участі в президентських виборах-2019: музикант заявив, що не балотуватиметься на головну посаду в країні.

За його словами, влада й президентська посада як такі йому не цікаві, а цікаві справжні зміни в Україні. «Я добре усвідомлюю, що зараз у джинсах можу зробити більше для країни, ніж одягнувши краватку. І я не збираюся стояти осторонь», – запевнив він.

«Слово і Діло» зібрало, що в соціальних мережах думають про рішення Вакарчука.

«Перше, що спадає на думку, – це розчарування. Вакарчук видатна постать, і безумовно не нам диктувати йому, який робити вибір. Він мав унікальну можливість консолідувати нову політику та нові тенденції на цих президентських виборах і, на жаль, він втратив цей шанс разом із країною, й усі ми відчуємо від цього наслідки. Друге, що спадає на думку, – на ролі Вакарчука на виборах-2019 ще не поставлена крапка. Він може зіграти як негативну, так і позитивну роль. Почали ходити чутки, що Вакарчук може підтримати на виборах чинного президента Порошенка – і це найгірше, що він може зробити для власної репутації й майбутнього держави. З позитивних кроків, які ще може зробити Вакарчук, – це допомогти об'єднанню в опозиційно-демократичному таборі, перш за все, між Гриценком і Садовим, або через прямі переговори, або через публічну підтримку когось із них», – написав Олексій Роговик.

«Розумне й зважене рішення, радше він зараз сконцентрується на парламентських. Без участі в президентських його шанси на вхід до ВР, коли вже все замажуться й потонуть у чорнусі за ці місяці, зростуть. А з часом і за умови успіхів уже можна буде спробувати повернутися за булавою», – вважає Олег Саакян.

«Ви даремно вважаєте, що Вакарчук зняв інтригу щодо участі у виборчій кампанії. В руках Славка ще залишаються дві сильні опції: когось підтримати або залишитися на узбіччі процесу. В кульмінаційний момент слово підтримки лідера «Океану Ельзи» дасть набагато більший електоральний ефект будь-якому з кандидатів, ніж навіть якби Вакарчук-кандидат знявся потім на чиюсь користь. Тому Славко проявив адекватність, залишився без «брудної» виборчої кампанії, він не вимазався нею, а тому його підтримка матиме більше значення», – написав Михайло Басараб.

«Я дуже рада, що у Вакарчука вистачило розсудливості не вплутуватися в президентські перегони. Я уявляю, яких це коштувало зусиль, коли з усіх боків підштовхували й обіцяли підтримку. Коли одним рухом змушуєш сколихнутися багатотисячний стадіон, легко повірити в те, що це працюватиме в масштабах країни. І потрібно вміти дуже тверезо мислити, щоб не піддатися спокусі спробувати», – написала Леся Литвинова.

«Не можу без сліз дивитися на страждання прогресивної спільноти, що втратила ненародженим свого кандидата Вакарчука. Дорогі друзі, а ви не помітили, що ваш кандидат – це відображення вас (нас) самих: занадто великої про себе думки, дуже повільні, ідеалістично вважаєте, що хтось зробить твою роботу, а ти крутий тим, що вже в ділі», – написала Леся Падалка.

Нагадаємо, раніше Святослав Вакарчук заявив, що планує йти в політику.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: