Участь у виборах-2019: чому Вакарчуку – в мінус, а Зеленському – в плюс?

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

Будуть цікавими позиції Святослава Вакарчука та Володимира Зеленського. Вони обидва не лише нові обличчя в українській політиці, а й відомі представники нашого шоу-бізнесу, популярні серед численної глядацької аудиторії.

Таку думку в своєму блозі висловила політтехнолог, партнер компанії SIC Group Ukrainе, Member of International association of political consultants (IAPC) Катерина Одарченко, передає «Слово і Діло».

На її думку, незважаючи на те, що Зеленський і Вакарчук нові герої та популярні артисти, наслідки участі в президентській виборчій кампанії для них можуть виявитися прямо протилежними.

«Вакарчук асоціюється не з політикою, а з національною ідеєю, з тим, що держава втратила. Патріотична ідея часто переходить у політичну поляризацію. Асоціюється з людиною, яка через культуру підтримує й просуває українство в позитивному значенні», – зазначила Одарченко.

Навряд чи Вакарчук піде в президенти. У разі поразки кар'єра може піти вниз, уточнила вона.

Сплутати карти: яка користь від Вакарчука-президентаІнтрига з можливим балотуванням Святослава Вакарчука змушує замислитися над тим, чого насправді хочуть від співака його потенційні виборці. Про місію нових облич в українській політиці – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Інша картина в Зеленського, додала експерт.

«Він виграє в будь-якому разі: в грошах, в підвищенні впізнаваності, в своїй гібридній кампанії. Подивіться на його білборди – вони корелюють із його телешоу», – підкреслила вона.

«Якщо він програє на президентських виборах, він може, по-перше, увійти до складу Ради, що стане для Коломойського предметом торгу з ключовими кандидатами. По-друге, ввести до своїх списків певних підприємців, які можуть принести 5% і більше», – резюмувала Катерина Одарченко.

Більше про місію нових облич в українській політиці – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

Також «Слово і Діло» писало про топ-20 політиків, яких українці обрали б президентом протягом останніх двох років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: