Вакарчук хоче привести в політику нові обличчя: хто це може бути

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

В принципі, те, що Вакарчук відмовився від участі в перегонах, цілком логічно. Старт він уже проґавив і зараз у нього навряд чи щось вийде.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Ігор Петренко, оцінюючи заяву Святослава Вакарчука про те, що він не претендує на президентську посаду, але працюватиме над тим, щоб привести до влади якомога більше молодих професіоналів – людей майбутнього.

«Старт кампанії Вакарчук упустив. Крім того, він чудово розуміє, що може вплинути на певні розклади. Наприклад, у того ж Порошенка він міг відтягнути, може, й невеликий відсоток, але необхідний. Безумовно, зараз Вакарчук більше орієнтується на парламентські вибори», – зазначив Петренко.

Команду з «нових облич», про які говорить Вакарчук, імовірно, представлять антикорупційні діячі. Також, можливо, це буде група депутатів-єврооптимістів, «Демальянс», «Сила людей», додав він.

«Незрозуміло поки щодо «Самопомочі, але частково він може спиратися й на них. Можливо, це буде й «Громадянська позиція» Гриценка», – припустив політолог.

На його думку, Вакарчук орієнтуватиметься на більш широку коаліцію, яка робитиме акцент на нові обличчя.

Вакарчук заявив, що йде в політику: реакція соцмережМузикант Святослав Вакарчук заявив, що йде в політику. Але знову нічого не сказав про свою участь у президентських виборах.

«Не варто забувати про проект Пінчука «Нові лідери». Він ним не обмежиться. Скоріш за все, це можуть бути регіональні молоді лідери, молоді мери, сільські голови. Це можуть бути люди, які не мають загальної національної впізнаваності, але мають певну історію успіху в тій справі, якою займаються. Так, частково це політичні діячі, представники бізнесу», – уточнив він.

У команді можуть з'явитися волонтери, представники громадських організацій, активісти як загальнонаціонального масштабу, так і регіонального. У Вакарчука може бути досить широкий кадровий запас, тим більше суспільство стало активнішим, підкреслив експерт.

«Це мають бути чисті й незаангажовані представники», – наголосив він.

Щодо президентських виборів, то, на його думку, може з'явитись якийсь джокер, але така ймовірність невелика.

«Лавка запасних, образно кажучи, джокерів обмежена. Були два головних – Зеленський і Вакарчук. Зеленський точно йде, Вакарчук не йде в президенти, але йде на парламентські вибори. Сказати, що є кандидат, який міг би вистрілити, дуже складно. Потрібно розуміти, що в цієї людини має бути хоча б хороша впізнаваність, нехай не в політиці, в будь-якій інший галузі. З таких, які хоча б натяки робили, – немає», – резюмував Ігор Петренко.

«Слово і Діло» зібрало, що в соціальних мережах думають про рішення Вакарчука знову піти в політику.

Більше про місію нових облич в українській політиці – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: