Справа Продана: перед обшуком у ДФС хтось стер записи камер

Читать на русском
Перед слідчими діями у фіскальній службі водій Мирослава Продана зателефонував на пост охорони, після чого були стерті записи з камер.
Мирослав Продан з адвокатами

За кілька годин до проведення обшуків у Державній фіскальної службі в кримінальному провадженні за підозрою колишнього в. о. голови ДФС Мирослава Продана в незаконному збагаченні його водій зателефонував на пост охорони, після чого були стерті записи камер відеоспостереження.

Про це під час засідання з обрання запобіжного заходу Продану заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ухвалу суду.

За його словами, на посту охорони був вилучений мобільний телефон, на якому виявили вхідний дзвінок від абонента «водій Продана» за кілька годин до обшуку. Після цього невідомим були стерті записи з відеокамер. Аналогічна історія трапилася й із записами відеокамер на в'їзді до ЖК, в якому проживає Продан. Щоправда, там записи з камер були стерті за день до обшуку.

Як відомо, екс-голову ДФС підозрюють у незаконному збагаченні на щонайменше 89,52 мільйона гривень. З цієї суми більша частина була витрачена на придбання майна в Туреччині, а саме кількох вілл у місті Бодрум. За версією слідства, купівлею цієї нерухомості займався кум Продана Максим Павицький. Він же придбав будинок під Києвом у селі Стоянка загальною площею 450 квадратних метрів. Ремонт у цьому будинку курирувала дружина екс-фіскала. Також будівельники під час допиту підтвердили, що роблять ремонт безпосередньо для Продана.

Нагадаємо, суд відпустив Продана на поруки народних депутатів від фракції «Блоку Петра Порошенка». Також йому не знайшли електронний браслет. Однак пізніше браслет для Продана таки знайшовся.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: