Геращенко відповіла на пропозицію Януковича щодо обміну полоненими

Читать на русском
Ірина Геращенко заявила, що Україні немає про що просити президента-втікача Віктора Януковича, який запропонував свої послуги у переговорному процесі щодо обміну полоненими з РФ.
Ілюстративне фото.

Представник України у Тристоронній контактній групі в Мінську, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Україні немає про що просити президента-втікача Віктора Януковича, який запропонував свої послуги в переговорному процесі щодо обміну полоненими з РФ.

Як інформує «Слово і Діло», про це вона написала в Facebook.

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

За її словами, ще влітку вона прогнозувала, що Росія спробує розіграти чутливу й важливу тему заручників напередодні виборів, а президент Петро Порошенко та його команда десятки разів зверталися до влади РФ з пропозицію звільнити всіх українських заручників в обмін на засуджених росіян.

«У тюрмі українців тримає Путін, а не його приручені й пригодовані шавки ... А лох, який підігрує своїм фіглярством цинічним і брудним сценаріям Кремля, не в переговори має гратися, а відповідати за зраду», – заявила Геращенко.

«Нам немає про що просити в Януковича, якого зневажають і в Києві, і у Львові, і на його рідному Донбасі як утікача й зрадника», – додала вона.

Політик зазначила, що Москва має передати Януковича Україні для відбування покарання за злочин – зраду батьківщини.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв повернути з Росії українських політв'язнів та військовополоненихСказано 4 лютого 2019 р.Статус обіцянки: Архів

Нагадаємо, Віктор Янукович заявив, що якщо з українського боку надійде ініціатива, він готовий переговорити з президентом РФ Володимиром Путіним про обмін полоненими за принципом «всіх на всіх».

Україна тривалий час веде переговори про обмін росіян, затриманих і засуджених в Україні, на політв'язнів Кремля та заручників на окупованих територіях.

У грудні 2018 року Україна пропонувала Росії провести обмін утримуваних осіб у форматі 22 на 22, а 79 на 19 – 5 січня 2019 року.

Також президент Петро Порошенко заявив, що готовий домовлятися, щоб звільнити українських бранців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: