Денісова обговорила з координатором СММ ОБСЄ обмін полонених

Читать на русском
Омбудсмен повідомила, що Фріш підтримує українську позицію щодо поводження з утримуваними в РФ моряками як із військовополоненими згідно з нормами Женевської Конвенції 1949 року.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова обговорила з координатором Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в підгрупі з гуманітарних питань ТГК Тоні Фрішем питання роботи підгрупи щодо забезпечення звільнення і обміну заручників у рамках Мінських домовленостей.

Про це вона написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook в четвер, 31 січня, передає «Слово і Діло».

Павло Гриб у критичному стані. Чи піде РФ на поступки?Батько українського політв’язня в РФ Павла Гриба заявив, що в сина є симптоми хвороби Альцгеймера.

«Можливості обміну залишаються одним із головних питань. Тому ми з паном Фрішем відзначили, що готові до обміну в будь-якому форматі і намагаємося це зробити», - повідомила Денісова.

Омбудсмен повідомила, що Фріш підтримує українську позицію щодо поводження з утримуваними в РФ моряками як із військовополоненими згідно з нормами Женевської Конвенції 1949 року.

«Відзначила необхідність лікування поранених моряків і можливості їхнього переведення для вирішення цього питання до третьої (нейтральної) країни», - розповіла вона.

За словами Денісової, вона звернулася до Фріша також і з питання необхідності надання медичної допомоги політв'язню Павлу Грибу.

«Висловила свою стурбованість і прохання посприяти наданню утримуваному громадянину України негайної медичної допомоги, адже стан хлопця зверхкритичний», - зазначила омбудсмен.

За її словами, Фріш звернеться до представників МКЧХ, щоб вони в свою чергу відвідали утримуваних у РФ політв'язнів і по можливості допомогли з наданням кваліфікованого обстеження і подальшого лікування.

Денісова розповіла, що під час зустрічі також були розглянуті питання передачі громадян України, які були затримані до конфлікту. Чергова передача відбудеться в перший тиждень лютого.

Раніше Денісова відвідала поранених українських моряків в РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: