Україна пропонує Росії та ОРДЛО провести великий обмін заручниками

Читать на русском
Як пояснила Геращенко, Україна вже передала ОБСЄ пропозицію про помилування та передачу ОРДЛО 72 сепаратистів у обмін на 19 українських заручників, які утримуються на окупованих територіях.

Україна пропонує Росії провести обмін заручниками 5 січня 2019 року.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

Як пояснила Геращенко, Україна вже передала ОБСЄ пропозицію про помилування та передачу ОРДЛО 72 сепаратистів в обмін на 19 українських заручників, які утримуються на окупованих територіях. Також Україна готова передати Росії 22 її громадянина, які були затримані й засуджені в Україні. В обмін на це Україна закликає звільнити й передати на батьківщину 22 політв'язнів Кремля.

«Ми пропонуємо провести звільнення утримуваних у форматі 22 на 22 і 72 на 19 5 січня 2019 року, щоб 150 людей зустрічали Різдво вдома, могли піти із сім'ями до церкви й помолитися за мир. Звертаємося до Ради церков підтримати нашу ініціативу, апелювати до російської влади проявити милосердя, гуманізм, відданість християнській, православній традиції милосердя й добрих вчинків до Різдва на практиці», – написала Геращенко.

Геращенко зазначає, що Україна запропонувала ОБСЄ зібрати всі сторони на відеоконференцію 27 грудня й обговорити цю ініціативу.

Нагадаємо, Геращенко пропонує змінити місце проведення засідання ТКГ щодо Донбасу.

Також відзначимо, Росія знову відмовилася від переговорів у ТКГ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: