Зведення штабу ООС 6 лютого: 12 обстрілів, є поранений

Читать на русском
За даними української розвідки, 5 лютого, чотири бойовики знищено і одинадцять отримали важкі поранення. Також знищені броньовані бойова машина і позашляховик НЗФ.

За минулу добу бойовики 12 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, поранення отримав український військовослужбовець.

Про це повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил (ООС), передає «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 5 лютогоСитуація на сході країни на 5 лютого 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«5 лютого російські окупаційні війська 12 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі п'ять разів із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння... Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення», - йдеться у зведенні штабу ООС вранці, 6 лютого .

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» обстріли позицій українських військовослужбовців велися: тричі з мінометів калібру 82-мм, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі Опитного; з автоматичних гранатометів - в районі Пісок; двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі Гнутового; з гранатометів і стрілецької зброї - в районі Новомихайлівки.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики обстріляли позиції ООС: з мінометів калібру 82-мм - в районі Хутір Вільний; з мінометів калібру 82-мм, і автоматичних гранатометів - в районі Троїцького; двічі з мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі Катеринівки; з мінометів калібру 82-мм, - в районі Кримського.

«Підрозділи, котрі обороняються, придушували ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів», - підкреслили в штабі.

За даними української розвідки, 5 лютого, чотири бойовики знищено і одинадцять отримали важкі поранення. Також знищені броньовані бойова машина і позашляховик НЗФ.

Нагадаємо, за тиждень прикордонники не пропустили 115 осіб через КПВВ на Донбасі.

Також відзначимо, було названо число загиблих на Донбасі з початку конфлікту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: