Тимчук повідомив, яку тактику на Донбасі використовують обидві сторони конфлікту

Читать на русском
Ціллю практики полювання на кабанчика, яку застосовують під час конфлікту на Донбасі, стає техніка, що пересувається по найближчих до лінії фронту комунікаціях.

Сторони військового конфлікту на Донбасі використовують практику під умовною назвою «полювання на кабанчика».

Про це у Facebook повідомив нардеп від «Народного фронту», координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, передає Слово і Діло.

«Останнім часом у обох сторін великого поширення набула практика так званого «полювання на кабанчика» – створення силами мобільної вогневої групи (ДРГ) засідки на ділянці, де проглядаються найближчі до лінії фронту комунікації противника (зазвичай у нейтральній зоні або безпосередньо на передньому краї) і раптового обстрілу із заздалегідь підготовленої позиції із ПТРК (рідше РПГ) транспортних засобів, бронеоб'єктів та інших рухомих цілей противника, що пересуваються по цих комунікаціях», – написав нардеп.

Минулої доби бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню, 1 раз - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 2 українських військових отримали поранення.

Як повідомлялось, за 250 км від українського кордону Росія розгорнула ракетну бригаду з 12 пусковими установками комплексів «Іскандер-М», ракети яких можуть мати на озброєнні ядерні боєголовки.

Нагадаємо, українська сторона СЦКК повідомила, що в кінці січня російсько-окупаційні війська розгорнули в Луганській області сотню одиниць важкого озброєння.

Також, Командувач ООС повідомляв про те, що РФ готує наступ на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: