Назвали число загиблих на Донбасі з початку конфлікту

Читать на русском
Комісаров зазначив, що основні причини поранення цивільних – це міни, снаряди й предмети, які вибухнули.

З початку конфлікту на Донбасі загинули близько 2,5 тисяч мирних громадян і до 10 тисяч цивільних отримали поранення.

Мінські домовленості: як виконують та ігнорують угоди щодо ДонбасуВ ОБСЄ підготували новий план щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, який має сприяти виконанню Мінських угод. Про те, як виконуються попередні мирні домовленості, поговорили з експертами.

Про це повідомив начальник управління екологічної безпеки і протимінної діяльності Міністерства оборони України Максим Комісаров, передає «Слово і Діло».

«Згідно з наявною інформацією, на сьогодні з початку періоду конфлікту загинуло щонайменше 2,5 тисячі осіб мирних громадян. З них 2,4 тисячі осіб – це дорослі й, на жаль, маємо 242 загиблі дитини», – сказав Комісаров на брифінгу в п'ятницю, 1 лютого, в Києві.

За його словами, загальна кількість цивільних осіб, які були поранені в зв'язку з конфліктом, оцінюється на рівні до 10 тисяч. З них близько 2 тисяч осіб – це діти.

Комісаров зазначив, що основні причини поранення цивільних – це міни, снаряди та предмети, які вибухнули. Це становить приблизно 30-35% всіх випадків травмування та смерті цивільних.

Раніше в ООН назвали нові дані про жертви на Донбасі.

Також у жовтні 2018 року з'явилася інформація, що число загиблих мирних жителів на Донбасі знизилося вдвічі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: