Тендери «Укрпошти»: суд залишив чинним штраф АМКУ для трьох фірм

Читать на русском
Столичний суд залишив чинним рішення Антимонопольного комітету про накладення штрафу на приватну компанію за порушення законодавства.

Суд залишив в силі рішення Антимонопольного комітету про вчинення фірмами «Інтергума-2010», «Шинні технології» та «Інтершина УА» порушення про антиконкурентні узгоджені дії на тендерах «Укрпошти».

Таке рішення ухвалив Господарський суд міста Києва за позовом ТОВ «Інтергума-2010» до Антимонопольного комітету, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Тимчасова адміністративна колегія АМКУ 16 квітня 2018 ухвалила рішення про вчинення фірмами антиконкурентних узгоджених дій. Також цим рішенням комітет оштрафував фірму «Інтершина УА» на 1,79 млн грн, «Шинні технології» – на 3 млн грн, а компанію «Інтергума-2010» – на 1,72 млн грн. АМКУ визнав, що «Інтергума-2010», «Шинні технології» та «Інтершина УА» вчинили порушення, передбачене п. 1 ст. 50 і п. 4 ст. 6 закону України «Про захист економічної конкуренції», яке нібито спотворило результати тендеру «Укрпошти» про купівлю гумових шин і камер.

У зв'язку з цим «Інтергума-2010» подала позов до АМКУ про визнання протиправним і скасування зазначеного рішення. Однак суд фірмі відмовив. Апеляційна скарга поки не була подана.

Вказаний тендер і порушення фірм є також предметом розслідування детективів Національного антикорупційного бюро. Детективи встановили, що ціни на шини були завищенні щонайменше на 15-20%, що за загальним обсягом постачання становить різницю близько 5 млн грн. Крім того, аналогічну продукцію для інших контрагентів ТОВ «Інтершина УА» та «Інтергума-2010» реалізовували за значно нижчими цінами.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що НАБУ розслідує можливе збагачення народного депутата Андрія Павелка. Також детективи розслідують компенсації нардепам-мільйонерам за оренду житла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: