«Укравтодор» анонсував масштабні ямкові ремонти в усій країні

Читать на русском
Служби доріг в областях сьогодні мають здати Укравтодору результати дослідження стану автодоріг. Ямкові ремонти розпочнуться в тих місцях, де дозволяють дорожні умови.

З 8 лютого генеральні підрядники Державного агентства автомобільних доріг України почнуть масштабні роботи з ліквідації ямковості на дорогах.

Як повідомляє прес-служба держагентства, про це пише «Слово і Діло».

Уточнюється, що роботи почнуться на об'єктах, де дозволяють погодні умови.

«Для гарантування безпечного проїзду дорогами державного значення в «Укравтодорі» розпорядилися до 6 лютого Службам доріг в областях провести обстеження міжнародних і національних доріг з метою виявлення обсягів ураженості – з розмежуванням на аварійні ями та суцільні руйнування, ліквідація яких проводитиметься за локальними картами», – йдеться в повідомленні.

Також «Укравтодор» розпорядився запустити асфальтобетонні заводи, сформувати на кожній дорозі ремонтні бригади й організувати їх щоденну роботу.

На дорогах, де аварійні ями загрожують безпеці руху, будуть встановлені відповідні попереджувальні знаки до завершення робіт.

В «Укравтодорі» уточнили, що аварійні ремонти проводяться на дорогах, які «десятки років не ремонтувалися».

«Аварійні ями інтенсивно утворюються на дорожньому покритті на тих дорогах, які експлуатуються понад встановлені терміни й давно потребують ремонту. Через коливання температури повітря, перезволоження дорожнього полотна та інші погодно-кліматичні фактори асфальтобетонне покриття зазнає значних деформацій і руйнувань... На дорогах, де торік проводилися поточні середні, капітальні ремонти, масштабних пошкоджень дорожнього покриття не спостерігається», – вказали автори повідомлення.

Нагадаємо, в листопаді минулого року «Укравтодор» відзвітував у Кабміні про завершення сезону ремонту на дорогах. За інформацією чиновників, на дорогах державного значення роботи були виконані на 95%, а на дорогах місцевого значення – більш ніж на 63%.

У січні у Львівській області на чиновників автодору завели справу через стан дороги, на якій сталася смертельна ДТП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: