Названа вартість ремонту та будівництва кілометра дороги

Читать на русском
За словами Омеляна, вартість середнього ремонту становить від 10 до 20 млн гривень за один кілометр.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян назвав вартість проведення капітального ремонту та будівництва автомобільних доріг країни в минулому році.

Про це Омелян повідомив у інтерв'ю УНІАН, передає Слово і Діло.

За його словами, вартість середнього ремонту становить від 10 до 20 млн гривень за один кілометр, а капітальне будівництво з нуля дороги першої категорії - 1,5-2 млн євро.

«Це - найдешевша ціна у Європі, найближче за цінами до нас Болгарія, вона будує автобани від 3 млн євро», - повідомив міністр.

Він також зазначив, що в даний час на вітчизняному ринку працює близько 40 компаній, які можуть будувати дороги будь-якої складності.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян: «Якби гроші не крали, ми б уже мали євроколію Одеса-Київ»Міністр інфраструктури Володимир Омелян дав Слову і Ділу інтерв'ю, в якому розповів про безпеку на дорогах, ситуацію з УЗ і своє майбутнє після каденції міністра.

«Ми стежимо за тим, щоб ринок розвивався, і якщо в 2014 році у нас було півтори компанії, які здатні хоч щось зробити якісно, то зараз маємо близько 40 компаній, з яких дійсно топ-10 готові робити дороги будь-якої складності», - наголосив голова відомства.

Як повідомлялось, через п'ять років Україна вже не буде проводити ямковий ремонт на основних автомобільних магістралях.

Інтерв'ю міністра інфраструктури для Слова і Діла, читайте за посиланням.

Як політики обіцяють покращити українські дороги – в нашому огляді.

Також «Слово і Діло» розбиралось, як голови обласних адміністрацій дбають про дороги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: