Гройсман розповів, коли завершиться ямковий ремонт на Одеській трасі

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував капітальний ремонт траси Київ-Одеса вже наступного року, а до травня поточного пообіцяв ліквдувати всю ямковість.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував капітальний ремонт траси Київ-Одеса вже наступного року, а до травня поточного пообіцяв ліквдувати всю ямковість.

Як інформує «Слово і Діло», про це він розповів у ефірі телеканалу «112 Україна».

«Що стосується траси Київ-Одеса, траса збудована майже 15 років тому й відтоді не доглядалася належним чином. Наразі її почали відновлювати. Це і поточний ремонт, і дрібний ремонт протиаварійний, і капітальний ремонт певних ділянок дороги», – сказав прем’єр.

«До 1 травня ця дорога буде в більш-менш придатному стані, в нормальному стані. Буде ліквідована абсолютно вся ямковість, щоб українські водії користувалися цією дорогою», – анонсував він.

Також Гройсман анонсував, що наступного року ця дорога стане абсолютно іншою.

«На відстані від Києва до Білої Церкви запланований капітальний ремонт, на наступний рік ми зекономили з міжнародними фінансовими організаціями 50 мільйонів євро, цього року буде проведене проектування, тендери, а наступного будемо реконструювати ще на 50 мільйонів. Наступного року її стан узагалі буде зовсім іншим, але й цьогоріч ми приведемо її в нормальний стан, як і інші дороги», – додав він.

Гройсман визнав, що дороги в України в незадовільному стані, тож наразі важливим є питання якості ремонтних робіт.

«Ми наразі перевіряємо якість усього того, що було зроблено минулого року, й фактично в середині травня має бути звіт «Укравтодору» щодо всіх ділянок», – сказав він.

«Все те, що буде зроблено халтурно, ми не будемо за це платити, ми не збираємося покривати чиюсь недбалість» – пояснив прем’єр.

Він також повідомив, що цього року на програму капітального ремонту з відновлення та будівництва доріг мають виділити майже 47 млрд грн.

Як відомо, Кабмін вирішив ремонтувати дороги системно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: