Мінфін отримав право на управління «Укренерго»

Читать на русском
Укренерго перейшло від Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Міністерства фінансів.

Міністерство фінансів України отримало право на управління держпідприємством НЕК «Укренерго».

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу відомства.

«Укренерго» не перетворили на закрите акціонерне товариство, як обіцяв КістіонКістіон провалив обіцянку про те, що в 2018 році державне підприємство Укренерго перетворять на приватне акціонерне товариство.

Відповідний акт приймання-передачі було підписано Комісією з питань передачі цілісного майнового комплексу ДП НЕК «Укренерго».

«З моменту підписання документу «Укренерго» перейшло зі сфери Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Міністерства фінансів», - зазначається у повідомленні Мінфіну.

«Перехід до іншого органу управління (власника) жодним чином не обмежує ані повноваження, ані відповідальність Міністерства енергетики та вугільної промисловості», - заявив на своїй сторінці у Facebook в. о. директора НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук.

Як зазначається, «Укренерго» перейшло зі сфери Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Міністерства фінансів. Стратегічне управління та контроль за діяльністю «Укренерго» здійснює наглядова рада компанії.

Як раніше повідомляло «Укренерго», перехід компанії від Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Міністерства фінансів означає завершення процедури анбандлінга і корпоративної реформи «Укренерго» відповідно до українського законодавства і зобов'язаннями перед Енергетичним Співтовариством, а також є обов'язковою умовою сертифікації «Укренерго».

Як повідомлялося, рішення про передачу оператора енергосистеми в інше відомство пов'язано з необхідністю виконання ряду умов отримання Україною макрофінансової допомоги ЄС в розмірі 1 млрд євро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: